Terugblik eerste editie Masterclass Total Workforce Management

Afgelopen dinsdag vond de eerste editie van de Masterclass Total Workforce Management plaats. Labor Redimo en CKC Seminars kijken terug op een geslaagde dag vol inspiratie en kennisdeling. Wij danken deelnemers, mediapartners en Van der Valk Hotel Utrecht voor de medewerking.

Met een intieme groep HR-professionals bespraken HR-experts en tevens hoofddocenten Roeland van Laer en Maarten Hansson de Future proof aanpak voor HR-strategie in de nieuwe realiteit. Gedurende de dag kwamen diverse onderwerpen aan bod met als doel de deelnemers te leren wat bijvoorbeeld de urgentie van een integrale workforce strategie is en kennis te laten maken met een workforce businessimpact analyse.

De ochtend stond in het teken van theorie. Roeland van Laer nam de deelnemers mee in HRM van vandaag, met recente praktijk voorbeelden. De HR-ontwikkelingen die o.a. versneld werden door COVID-19 werden besproken. Daarnaast werd er gekeken naar meerdere generaties, samenstelling en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt van 2023. Hierna werd het Total Workforce Management framework toegelicht en werd er gekeken hoe de deelnemers dit in hun eigen organisaties kunnen toepassen.

Na de lunchpauze nam Maarten Hansson het over en werd de theorie in praktijk gebracht. Om te groeien als organisatie moet je eerst weten in welke fase van volwassenheid de organisatie zich bevindt. Stap voor stap werd dit door de deelnemers zelf ingevuld en gekeken wat doorgroeimogelijkheden hierin zijn. Hierbij werden er praktijkvoorbeelden gedeeld vanuit verschillende provincies. Het vooropgestelde werkboek diende hierbij als hulpmiddel om daadwerkelijk aan de slag te gaan met elkaar.

Gedurende de dag kwam de interactie tussen deelnemers en docenten goed op gang en kunnen we stellen dat men veel van elkaar heeft geleerd.

De dag werd afgesloten met het uitreiken van het boek ‘Het einde van HRM’ en het certificaat van deelname. Vervolgens werd er door de deelnemers met elkaar nagepraat tijdens de netwerk borrel.

Sfeerimpressie
Bekijk hier de foto impressie van de dag.

Ideeën of suggesties
Heeft u suggesties of ideeën voor de volgende editie of wilt u ook als partner/ met uw medewerkers aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Bente van de Put, bente@ckc-seminars.nl of neem contact met ons op via 040-2146200

Overzicht nieuws